Skip to content

Több, mint GDPR…

Az adatvédelmi előírásoknak való megfelelés sok cég számra kihívást és fejfájást okoz. Nekünk szenvedély és szakmai elhivatottság. Meggyőződésünk, hogy a jól kialakított és megfelelően dokumentált adatkezelési folyamatok nem csak biztonságot nyújtanak, hanem hosszú távú versenyelőnyt is. Az adatkezelési mechanizmusok szakszerű és észszerű kialakítását bízza ránk!

A GDPR és más, adatvédelmi előírások szerinti kötelezettségek teljes körű teljesítéséhez kapcsolódóan kínálunk informatikai, jogi és szervezési támogatást. A kockázathoz mért hatékony adatvédelmi és adatbiztonsági szolgáltatás formájában. Célunk, hogy a folyamatok és a kezelt személyes adatok körének felmérésétől kezdve a megfelelő dokumentációk elkészítésén és a biztonságos digitális és fizikai környezet megteremtésén át végül egy fenntartható rendszert és folyamatszabályozást nyújtsunk, amellyel a szabályszerű adatkezelés a napi rutin részévé válik. Egy gördülékenyen és jól működő rendszert egyszer kell szakszerűen és észszerűen felépíteni, a későbbiekben már könnyen fenntartható, ha a szervezeten belül változások történnek vagy a jogszabályi környezet újdonságai szükségszerűvé teszi.

Minden esetben a szervezet adatkezelésére illeszkedő és a kockázatokhoz mért, ténylegesen szükséges dokumentumokat készítjük el. Az adatvédelmi megfelelés azonban nem egyenlő dokumentumok felmutatásával. A hatósági gyakorlat sem csak adatvédelmi papírozás meglétét vagy hiányát vizsgálja, hanem az adatkezelés gyakorlatát és jogszerűségét. A megfelelő adatkezelési gyakorlat kialakítását és rutinná válását belső szabályzatok, eljárásrendek, protokollok elkészítésével támogatjuk.

Igény szerint időről időre frissítjük a szervezet adatvédelmi kompetenciáit és átvállaljuk a munkavállalók, különösen újonnan belépő alkalmazottak adatvédelmi és adatbiztonsági, információbiztonsági képzését. Szakmai hátterünk sokfélesége lehetővé teszi, hogy az egymással összefüggő és a valóságban olykor igen összetett adatvédelmi szakkérdéseket, adatvédelmi jogi feladatokat és információbiztonsági (akár még kiberbiztonsági) követelményeket összehangoltan, szerves egységként és folyamatként kezeljük.

Az Ön ügye a mi ügyünk, megoldásaink az Ön szervezetének sajátosságaira illeszkednek!

Szolgáltatásainkról részletesen tájékozódhat a dpds.eu holnapon.

Fontos számunkra, hogy ügyfeleinkkel személyes kapcsolatot alakítsunk ki, ugyanakkor felkészültek vagyunk biztonságos csatornán való távoli együttműködésre is.

Szolgáltatásink magyar, angol és német nyelven is elérhetők – érthetően.

Meghallgatjuk, megbeszéljük, megoldjuk!